Top locuri de vizitat in Timisoara

Timisoara se afla in topul preferintelor romanilor ca destinatie pentru city-break si minivacante de weekend in tara. Aici turistii gasesc o multime de obiective interesante situate chiar in centrul orasului, dar si in imprejurimi atunci cand vor sa evadeze din spatiul urban, plus servicii de calitate in ceea ce priveste cazarea si masa.

poza7

Exista optiuni pentru orice turist care calatoreste in Timisoara!

Iubitorii de arta si cultura gasesc in Capitala Europeana a Culturii 2021 galerii de arta, muzee, expozitii, spectacole si evenimente care mai de care mai interesante.

Amatorii de plimbari pe jos sau cu bicicleta au la dispozitie parcuri, dar si aleile de pe langa raul Bega pentru a descoperi orasul, iar cei care prefera viata animata de noapte pot gasi localuri cu specific, cu muzica buna si mancare variata.

Care este topul celor mai vizitate obiective din Timisoara?

Odata ajuns in Timisoara, ai cateva locuri pe care nu le poti rata.

Fiecare dintre ele iti dezvaluie o parte de istorie veche sau contemporana a orasului.

Piata Victoriei – aici a inceput Revolutia din 1989, tocmai de aceea, aceasta piata are o insemnatate aparte. Mai mult decat faptul ca este locul de pornire al Revolutiei, Piata Victoriei este locul in care poti admira arhitectura unor cladiri unice in tara precum Catedrala Mitropolitana – cea mai inalta biserica de la noi pana in acest moment.

Piata Unirii – este o bijuterie in stil baroc, un spatiu cu alei pietonale care iti dau voie sa admiri mai bine, in tihna arhitectura claditilor precum Palatul Baroc.

Centrul Timisoarei te cucereste prin obiectivele cu insemnatate cultural si istorica, dar si prin modul in care reuseste sa imbine vechiul cu noul, sa pastreze traditiile si sa le ancoreze in prezent, astfel ca, la tot pasul gasesti locuri in care te poti relaxa sau te poti distra – terase, puburi, restaurant unde poti lua masa.

Dintre cladirile din Timisoara, cele mai apreciate pentru arhitectura sunt:

Catedrala Mitropolitana – se remarca prin constructia cu 11 turle si inaltimea impresionanta, dar si prin interiorul sau.

Castelul Huniade – este construit in stil neogotic cu turn cu forma rectangulata.

Palatul Baroc – exteriorul are stil architectural deosebit, iar interiorul adaposteste unul dintre cele mai frumoase muzee din Timisoara: Muzeul de Arta.

Bastionul Theresia – este o parte din vechea cetate a orasului.

Domul Romano Catolic – are arhitectura in stil baroc si interior baroc si rococo, icoane vechi si usi din lemn frumos decorate.

Timisoara este un oras frumos tocmai prin diversitatea arhitecturii – de la cetatea veche la stilul baroc si neogotic, de la cladiri care amintesc de trecut si pana la cele mai moderne locuri de relaxare si promenada, toate aceastea determina turistii sa se intoarca oricand cu drag aici.

Daca nu ai vizitat inca Timisoara, este timpul sa iti planifici un weekend in capitala Banatului. Pentru a te bucura de un sejur excelent, rezerva una dintre camerele Pensiunii Elisei. Ai la dispozitie cazare cu mic dejun inclus in Timisoara intr-o atmosfera prietenoasa si primitoare, aproape de centrul orasului, astfel incat sa te poti vizita in voie cele mai interesante locuri si obiective din Timisoara!